Persoon die preventiebord van Varel Security plaatst aan voordeur woning

Alarmsystemen voor woningen

Sterke en persoonlijke inbraakbeveiliging beschermt je woning tegen ongewenste gasten. Slaap op je beide oren, wetende dat je geliefden en je bezittingen veilig zijn.

Vraag je offerte aan

Elke 6 minuten wordt er in België ingebroken. Dat is 10 keer per uur. Gelukkig verklein je die kans met 80% door een alarmsysteem te installeren. Want inbrekers slaan liefst snel en ongezien hun slag, en met de juiste inbraakbeveiliging kan je dat verhinderen.

Een persoonlijk en professioneel alarmsysteem zorgt er niet alleen voor dat inbrekers gezien worden nog vóór ze kunnen beginnen. Indringers kiezen ook minder snel voor woningen die een alarmsysteem hebben. Klinkt logisch, toch?

Bij Varel Security is je veiligheid altijd prioriteit. Daarom werken we alleen met de meest betrouwbare en kwalitatieve producten, en de beste alarmsystemen: mét of zonder meldkamer. Je kan er altijd op rekenen dat je het allernieuwste beveiligingssysteem krijgt met een gebruiksvriendelijke app om je alarm te bedienen. Altijd en overal, zowel binnen- als buitenshuis.

Jouw professioneel alarmsysteem bestaat uit 4 onderdelen: de inbraakdetectie, het inbraakklavier, de inbraakcentrale en de alarmering.

Werd er pas bij je ingebroken? Bekijk onze 6 stappen die je na inbraak moet ondernemen.

Onderdelen van je alarmsysteem

Inbraakdetector 220920 105112 2

Inbraakdetectie

Een goede inbraakbeveiliging begint bij de juiste detectie. Wij plaatsen de juiste detector in de juiste situatie zodat jouw huis en je geliefden ijzersterk beveiligd zijn.

Brandcentrale voor woningen en bedrijven

Inbraakcentrale

Geeft een van je detectoren een signaal of storing? Dan wordt dit gecontroleerd en verwerkt door je inbraakcentrale.

Sirene van Varel Security op woning

Alarmering

Niets zo efficiënt als een sirene om potentiële inbrekers af te schrikken en je omgeving meteen te alarmeren. Garandeer je veiligheid met onze krachtige alarmering met anti-sabotagesysteem.

We zijn al meer dan 20 jaar klant bij Varel, zowel wijzelf als de rest van de familie (vader, broer en zus). Niks dan positieve ervaringen! Ze bellen jou zelf op voor jaarlijkse controles, houden zich stipt aan afspraken en zullen jou geen systeem aansmeren dat niet op jouw behoeften inspeelt. Je krijgt ook altijd dezelfde technieker over de vloer, wat het vertrouwen verstevigt. Bovendien kent deze technieker jouw systeem en jouw huis perfect. Een echt TOP-bedrijf!
Griet M.

De meldkamer van Varel Security

Een snelle interventie is essentieel voor een efficiënt alarmsysteem. De meldkamer staat dag en nacht paraat om meteen in te grijpen en kan bij ieder alarm zorgen voor de juiste interventies door bewakingsagenten of de hulpdiensten in te schakelen.

Onze meldkamer is door het ministerie erkend en vergund, zo voldoet ze aan de allerhoogste eisen. Want een sterk en professioneel alarmsysteem werkt pas echt als er een even sterke reactie volgt.

Liever een alarmsysteem zonder meldkamer? Geen probleem.

Waarom kies je voor een alarmsysteem?

 • Goede inbraakbeveiliging schrikt indringers af met een sirene én heeft een preventieve werking: inbrekers breken minder snel in bij woningen met een professioneel alarmsysteem.
 • Systemen voor inbraakpreventie verhogen ook de pakkans en bemoeilijken de toegang tot je woning.
 • Bij minder kwalitatieve alarmsystemen gaan inbrekers ongestoord hun gang. En dat resulteert heel vaak in materiële of emotionele schade.
 • Inbrekers surveilleren je woning op voorhand. Een lek in je beveiliging? Dat merken ze snel op. Het is belangrijk dat je persoonlijk alarmsysteem grondig uitgedacht en geïnstalleerd wordt.

Waarom kies je voor Varel Security?

 • Je kan rekenen op kennis en ervaring.
  In 45 jaar installeerden we meer dan 11.300 alarmsystemen in Belgische woningen.
 • Je mag een optimale klantendienst verwachten.
  Ons interventieteam helpt jou en je medewerkers 24/7 snel en efficiënt.
 • Je krijgt de beste afwerking.
  Onze high-end alarmsystemen verwerken we naadloos in en rond je bedrijf.
 • Je probleem wordt opgelost.
  Ons team van 85 specialisten vindt voor elk beveiligingsvraagstuk een oplossing.
 • Varel Security is incert gekeurd.
  Dit label biedt particulieren de garantie dat ze in zee gaan met een ervaren installateur die uitsluitend goedgekeurde systemen plaatst.

Veilige realisaties

Geïntegreerde beveiliging villa in Gent
Woning

Stijlvolle villa in Gent

Ontdek in deze blog hoe wij een stijlvolle beveiligingsoplossing hebben voorzien voor een prachtige woning in Gent, zonder afbreuk te doen aan het design.

Vooraanzicht Luxegarage Caviarz
Bedrijf

360° integratie bij Caviarz

Droomauto's, die moeten goed bewaakt worden. Caviarz koos voor een geïntegreerde beveiligingsoplossing op maat van Varel Security.

Veelgestelde vragen over alarmsystemen

De prijs van een alarmsysteem is maatwerk en hangt af van het project. De oppervlakte en structuur van je woning, de activiteiten die je beoefent en de omgevingsfactoren bepalen allemaal hoe je woning beveiligd moet worden.

Wil je liever concreet een getal met een euroteken ervoor? Dat kan zeker. Onze adviseurs komen bij je langs en maken een vrijblijvende offerte op maat van je beveiligingsnoden.

Goedkope en simpele alarmsystemen kunnen gemakkelijk gesaboteerd worden.

Een professioneel alarmsysteem van Varel Security wordt echter altijd voorzien van onderdelen die saboteren onmogelijk maken. Word je sensor van de muur getrokken, slaat hij bijvoorbeeld automatisch alarm. Bovendien geven onze alarmsystemen aan wanneer een component niet meer werkt.

Alarmsystemen van Varel Security zijn altijd voorzien van een back-up batterij en blijven werken bij stroomuitval. Zo garanderen we de veiligheid van je geliefden en je dierbare bezittingen.

Ja, dat gaat. Bij Varel Security voorzien we namelijk systemen waarbij brandbeveiliging en inbraakbeveiliging hand in hand gaan. Onze professionele alarmsystemen bieden je woning bescherming en zijn uit te breiden met branddetectie zoals rookmelders. Omdat deze gekoppeld worden aan je centraal alarmsysteem, word je bij afwezigheid verwittigd van inbraak of brand in je woning.

Op die manier ben je maximaal beschermd en verhoog je de brandveiligheid en inbraakveiligheid van je geliefden en je woning. Benieuwd naar de mogelijkheden en een prijs op maat van jouw situatie? Onze beveiligingsadviseurs helpen je graag verder.

Persoonlijk advies op maat van je woning?

Op zoek naar een persoonlijk alarmsysteem? Een Varel Security-adviseur komt graag bij je langs voor een gratis veiligheidsanalyse. Heb je een vraag voor ons? We helpen je met veel plezier verder