Beveiligingstechnieker installeert brandsirene voor brandbeveiliging bedrijf

Brandbeveiliging voor bedrijven

Elke seconde telt bij brand. Daarom zijn branddetectie en een brandalarm onmisbaar om je medewerkers en je bedrijf te beschermen. Hoe zit het met jouw brandveiligheid?

Vraag je persoonlijke offerte aan

35.000 keer per jaar rukt de brandweer uit voor brand. Dat zijn bijna 100 branden per dag. Wie het grote risico vormt? Bedrijven. En die komen niet vaak uit een brand zonder kleerscheuren: per jaar gaan er enkele miljarden euro’s in vlammen op. Iets wat je liefst vermijdt, toch?

Een brand betekent directe menselijke en materiële schade, én indirecte schade. Want de waardevolle eigendom en goederen die je verliest, voel je vaak maanden later nog.

De oplossing? Betrouwbare branddetectie aangesloten op een solide brandcentrale. Als de brand snel ontdekt wordt, is er meer tijd om iedereen in veiligheid te brengen en de schade te beperken. En ja, het is enorm belangrijk dat je op je branddetectie kan vertrouwen op de cruciale momenten.

Net daarom moet je brandbeveiliging grondig geconfigureerd en zorgvuldig geïnstalleerd worden. Hiervoor mag je rekenen op de ervaring en kennis van onze experten. Aan de hand van je activiteiten en de omgevingsfactoren brengen ze elk risico in kaart. Enkel zo kunnen we je brandveiligheid verzekeren. Bovendien zijn wij BOSEC gecertificeerd, dit wilt zeggen dat we aan de hoogste kwaliteitscriteria voor brandbeveiliging voldoen.

Wij maken jouw bedrijf brandveilig

Met de nieuwste technologie. Zo krijg je een betrouwbare installatie op maat van je bedrijf. En hoe groot of klein dan ook, je mensen en goederen zijn maximaal beschermd.

Je ontvangt een waterdicht beveiligingsplan, conform de verplichtingen van de brandweer en volgens de geldende regels.

Varel Security, expert in brandbeveiliging

 • Je krijgt een brandbeveiliging die volledig schaalbaar is en meegroeit met je bedrijf.
 • Varel Security voorzag al meer dan 4.000 bedrijven van efficiënte brandbeveiliging.
 • Klein kantoor of enorme bedrijfscampus? Varel Security bewaakt de veiligheid en continuïteit van elk bedrijf op elk niveau.
 • Je integreert onze branddetectie naadloos met de rest van je beveiliging. Zo heb je één centraal systeem.
 • Je bent altijd gerust dankzij onze grondige risicoanalyse, correcte programmering en een regelmatig onderhoud van je installatie.
 • Wij zijn BOSEC gecertificeerd.

Oplossingen voor brandbeveiliging

Rookmelder voor brandbeveiliging van bedrijven in bedrijfshal

Branddetectie

Voorkom brandschade door onze snelle en accurate branddetectie. Hoe eerder een brandrisico wordt opgespoord, hoe minder schade er kan aangericht worden.

Brandcentrale binnen bij bedrijf

Brandcentrale

Het hart en brein van je brandbeveiliging.

Beveiligingstechnieker plaatst brandsirene voor de brandbeveiliging van een grote bedrijfshal

Brandsirene

Laat je horen met onze krachtige brandsirenes - bescherm je pand en waarschuw je medewerkers snel en efficiënt in geval van noodsituaties.

Zeer tevreden over het geleverde werk van het installatie team van gent! Vlotte installatie en op alle antwoorden goed en correct kunnen antwoorden. Uitleg was zeer grondig en duidelijk kort om een aanrader!
Jordy

Veelgestelde vragen over brandbeveiliging

De prijs van een branddetectie systeem is maatwerk en hangt af van het project. De oppervlakte en structuur van je pand, de activiteiten die je beoefent en de omgevingsfactoren bepalen allemaal hoe je bedrijf beveiligd moet worden.

Wil je liever concreet een getal met een euroteken ervoor? Dat kan zeker. Onze adviseurs komen bij je langs en maken een vrijblijvende offerte op maat van je brandbeveiligingsnoden. Zo kom je zeker niet voor ver(r)assingen te staan.

Eerst de eerste vraag: een brandpreventieverslag is een document waarbij advies gegeven wordt op basis van een brandweercontrole. Deze controle gebeurt op basis van een dossier, zoals de bouwplannen of na een inspectie ter plaatse op een site of een constructie.

Dit brandpreventieverslag is nodig:

 • in het kader van een subsidie aanvraag;
 • om attesten af te leveren;
 • om een vergunning voor het bouwen, verbouwen of uitbaten te krijgen;
 • om een instelling te sluiten;
 • om bepaalde acties te nemen om de brandveiligheid van je bedrijf te verbeteren.

Een ongeluk is vlug gebeurd. En omdat bedrijven vaak industriële apparaten en ontvlambare producten gebruiken, vormen ze een groter risico voor brand. En ook: je bent als werkgever verantwoordelijk voor de operationele veiligheid in het bedrijf en op de werkplek.

Kortom: elk bedrijf moet aan brandveiligheidsmaatregelen voldoen en is verplicht om ernstige brand en persoonlijke letsels te voorkomen.

Ja, dat gaat. Bij Varel Security voorzien we namelijk systemen waarbij brandbeveiliging en inbraakbeveiliging hand in hand gaan. Onze professionele alarmsystemen bieden je bedrijf bescherming en zijn uit te breiden met branddetectie en handdrukknoppen. Omdat deze gekoppeld worden aan je centraal alarmsysteem, word je bij afwezigheid verwittigd van inbraak of brand in je bedrijf.

Op die manier ben je maximaal beschermd en verhoog je de brandveiligheid en inbraakveiligheid van je bedrijf en je medewerkers. Benieuwd naar de mogelijkheden en een prijs op maat van jouw bedrijf? Onze beveiligingsadviseurs helpen je graag verder.

Blogs over brandbeveiliging

Beveiligingstechnieker plaatst brandsirene in industriële setting

Hoe maak ik mijn bedrijf brandveilig?

Lees in deze blog hoe je stap per stap jouw bedrijf brandveilig maakt, zo loop je geen risico voor het verloren laten gaan van je levenswerk.

BOSEC Gecertificeerd

Het BOSEC certificaat wordt toegewezen aan beveiligingsbedrijven die de internationale en nationale normen omtrent branddetectie naleven. Daarnaast garandeert dit certificaat ook dat wij voldoen aan de nodige kwaliteitscriteria om te beantwoorden aan uw behoeften.