Beveiligingstechnieker op ladder onder sirene van Varel Security

Alarmering voor woningen

Er is niks efficiënter dan een sirene met een ingebouwd anti-sabotagesysteem dat potentiële inbrekers betrapt en afschrikt.

Vraag een offerte aan

Wat is alarmering? Daarmee bedoelen we de sirene of het geluid dat inbrekers afschrikt wanneer je alarmsysteem afgaat door detectie van inbraak.

Alarmering is dus belangrijk om twee redenen: het alarmeert jou en de hulpdiensten, én het schrikt de inbrekers af. Er zijn verschillende soorten alarmering, zoals een buitenalarm met sirene, een binnensirene en een stil alarm. Daar gaan we hieronder dieper op in.

Nu, waarom zou je voor Varel Security kiezen? Dan ben je zeker van een goed, kwalitatief en persoonlijk alarmsysteem waarbij foute alarmering veel minder voorkomt. Hoe dat komt? Omdat we bij Varel Security meestal voor bedrade alarmsystemen kiezen: kwalitatief en betrouwbaar. We hangen je alarmering ook hoog genoeg zodat inbrekers er niet aan kunnen.

Kortom, voor inbraakbeveiliging waar je op kan rekenen, is expertise nodig. Net daarom komt een gekwalificeerde plaatser met jaren ervaring je alarmering ophangen en kwalitatief afwerken. Zo slapen jij en je gezin op beide oren.

Buitensirene

Logischer dan dit wordt het niet: een buitenalarm met sirene is een sirene die je buiten ophangt en die alarmeert na de aansturing van de centrale unit. Een buitensirene is ook voorzien van een flitslicht en geeft visuele indicatie voor bewoners en de omwonenden.

Binnensirene

Een binnensirene werkt op twee manieren: ze signaleert je en belet de inbreker om verder schade te veroorzaken. De sirene maakt zoveel lawaai dat indringers niet eens verder kunnen werken. Plus, de inbreker wordt ongerust over wat de verdere stappen van het alarmsysteem zijn.

Stil alarm

Een stil alarm werkt zonder sirene. Het verwittigt de meldkamer zodat die de hulpdiensten kunnen inschakelen. En ook de sleutelhouder wordt gebeld om vals alarm uit te sluiten. Dit alarm kan beter werken bij een afgelegen bedrijfsterrein of als ‘overval alarm’ via een paniekknop. Zo doet de overvaller geen gekke dingen en worden de hulpdiensten voorzichtig gewaarschuwd.

Persoonsalarm

Medische problemen? Met een persoonsalarm kan je met één knop de hulpdiensten verwittigen. Wanneer een paniekknop wordt gebruikt om een homejacking, carjacking, ontvoering of andere situaties door te geven, neemt de operator alle nodige acties.

Andere onderdelen van alarmsystemen

Inbraakdetectie

Een goede inbraakbeveiliging begint bij de juiste detectie. Wij plaatsen de juiste detector in de juiste situatie zodat jouw huis en je geliefden ijzersterk beveiligd zijn.

Pet-friendly detectoren

Optimaliseer je woningbeveiliging zonder zorgen over je huisdieren met onze geavanceerde pet-friendly detectoren.

Inbraakcentrale

Geeft een van je detectoren een signaal of storing? Dan wordt dit gecontroleerd en verwerkt door je inbraakcentrale.

Inbraakklavier

De toegang tot je alarmsysteem en je woning. Een kwalitatief inbraakklavier is een onmisbaar deel van je beveiligingssysteem.

Meldkamer

Graag 24/7 gerust? De meldkamer van Varel Security staat dag en nacht voor je klaar om meteen in te grijpen.