Beveiligingsadviseur op klantbezoek bij klant aan tafel met pen en papier

Veelgestelde vragen

Heb je een probleem of vraag voor onze adviseurs? Misschien vind je het antwoord in één van de veelgestelde vragen hieronder. Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag verder.

Neem contact met ons op

Brandbeveiliging voor bedrijven

De prijs van een branddetectie systeem is maatwerk en hangt af van het project. De oppervlakte en structuur van je pand, de activiteiten die je beoefent en de omgevingsfactoren bepalen allemaal hoe je bedrijf beveiligd moet worden.

Wil je liever concreet een getal met een euroteken ervoor? Dat kan zeker. Onze adviseurs komen bij je langs en maken een vrijblijvende offerte op maat van je brandbeveiligingsnoden. Zo kom je zeker niet voor ver(r)assingen te staan.

Een ongeluk is vlug gebeurd. En omdat bedrijven vaak industriële apparaten en ontvlambare producten gebruiken, vormen ze een groter risico voor brand. En ook: je bent als werkgever verantwoordelijk voor de operationele veiligheid in het bedrijf en op de werkplek.

Kortom: elk bedrijf moet aan brandveiligheidsmaatregelen voldoen en is verplicht om ernstige brand en persoonlijke letsels te voorkomen.

Eerst de eerste vraag: een brandpreventieverslag is een document waarbij advies gegeven wordt op basis van een brandweercontrole. Deze controle gebeurt op basis van een dossier, zoals de bouwplannen of na een inspectie ter plaatse op een site of een constructie.

Dit brandpreventieverslag is nodig:

  • in het kader van een subsidie aanvraag;
  • om attesten af te leveren;
  • om een vergunning voor het bouwen, verbouwen of uitbaten te krijgen;
  • om een instelling te sluiten;
  • om bepaalde acties te nemen om de brandveiligheid van je bedrijf te verbeteren.

Brandbeveiliging voor woningen

De prijs van een branddetectie systeem is maatwerk en hangt af van het project. De oppervlakte en structuur van je woning en de omgevingsfactoren bepalen allemaal hoe je woning beveiligd moet worden.

Wil je liever concreet een getal met een euroteken ervoor? Dat kan zeker. Onze adviseurs komen bij je langs en maken een vrijblijvende offerte op maat van je brandbeveiligingsnoden. Zo kom je zeker niet voor ver(r)assingen te staan.

Onze beveiligingsadviseurs raden aan om minimum één rookmelder per verdieping en één per slaapkamer of slaapgedeelte te installeren. Rookmelders kunnen gevoelig zijn voor stoom uit een keuken en stoom uit een badkamer. Daarom is het belangrijk dat je rookmelders grondig geconfigureerd en zorgvuldig geïnstalleerd worden. Hiervoor kan je rekenen op de ervaring en kennis van onze experts.

Ja, dat gaat. Bij Varel Security voorzien we namelijk systemen waarbij brandbeveiliging en inbraakbeveiliging hand in hand gaan. Onze professionele alarmsystemen bieden je woning bescherming en zijn uit te breiden met branddetectie zoals rookmelders. Omdat deze gekoppeld worden aan je centraal alarmsysteem, word je bij afwezigheid verwittigd van inbraak of brand in je woning.

Op die manier ben je maximaal beschermd en verhoog je de brandveiligheid en inbraakveiligheid van je geliefden en je woning. Benieuwd naar de mogelijkheden en een prijs op maat van jouw situatie? Onze beveiligingsadviseurs helpen je graag verder.

Camerabewaking voor bedrijven

Bij het installeren van je buitencamera's, moet je altijd aandacht geven aan de regels die binnen jouw stad gelden voor het filmen aan de buitenkant van een gebouw. Vaak mag er vanwege juridische privacy niet of slechts beperkt gefilmd worden. Onze Varel Security experts zijn op de hoogte van de meest recente wetgeving en helpen je hier graag mee verder.

In Belgïe ben je wettelijk verplicht om aangifte te doen van je camerabewaking. Als je een bewakingscamera plaatst, dan moet je de politiediensten daarvan op de hoogte brengen. Op de website www.aangiftecamera.be kun je gratis een aangifte indienen.

Het installeren van kwaliteitsvolle brandbeveiliging draagt bij aan de veiligheid van je geliefden. Ook schade aan je woning, de inboedel en je buren kan door een vroegtijdige detectie van een brand zoveel mogelijk worden beperkt.

Als dat al geen reden genoeg is, is het ook wettelijk verplicht dat iedere woning verplicht is van rookmelders. Als je geen rookmelder(s) in je woning hebt, riskeer je dat je woning ongeschikt verklaard kan worden.

Camerabewaking voor woningen

Het is in principe geen probleem om thuis bewakingscamera’s te installeren, op voorwaarde dat deze camera’s alleen je eigen privéterrein of woning filmen. Dit betekent dat je niet de openbare weg in beeld mag brengen en ook niet de tuinen en woningen van buren. In principe mag een openbare weg nooit door een particulier gefilmd worden.

Wanneer het onmogelijk is om een bewakingscamera te plaatsen zonder dat je de tuin van de buren of de openbare weg in beeld brengt, dan bestaat hiervoor een technische oplossing. Zo is het mogelijk om bepaalde delen van het beeld automatisch te ‘verpixelen’. Je mag de opgenomen beelden wettelijk maximum dertig dagen bewaren.

Inbraakbeveiliging voor bedrijven

Goedkope en simpele alarmsystemen kunnen gemakkelijk gesaboteerd worden.

Een professioneel alarmsysteem van Varel Security wordt echter altijd voorzien van onderdelen die saboteren onmogelijk maken. Word je sensor van de muur getrokken, slaat hij bijvoorbeeld automatisch alarm. Bovendien geven onze alarmsystemen aan wanneer een component niet meer werkt.

Alarmsystemen van Varel Security zijn altijd voorzien van een back-up batterij en blijven werken bij stroomuitval. Zo garanderen we de veiligheid van je medewerkers en je bedrijf.

De prijs van een alarmsysteem is maatwerk en hangt af van het project. De oppervlakte en structuur van je pand, de activiteiten die je beoefent en de omgevingsfactoren bepalen allemaal hoe je bedrijf beveiligd moet worden.

Wil je liever concreet een getal met een euroteken ervoor? Dat kan zeker. Onze adviseurs komen bij je langs en maken een vrijblijvende offerte op maat van je beveiligingsnoden.

In België wordt er elke 6 minuten ingebroken. Door een alarmsysteem te installeren, verklein je die kans met 80%. Bovendien voorkom je (financiële) schade en vermijd je ellenlange verzekeringskwesties. Met een van onze alarmsystemen slaap je op beide oren, wetende dat je bedrijf en je personeel veilig is.

Inbraakbeveiliging voor woningen

Goedkope en simpele alarmsystemen kunnen gemakkelijk gesaboteerd worden.

Een professioneel alarmsysteem van Varel Security wordt echter altijd voorzien van onderdelen die saboteren onmogelijk maken. Word je sensor van de muur getrokken, slaat hij bijvoorbeeld automatisch alarm. Bovendien geven onze alarmsystemen aan wanneer een component niet meer werkt.

Alarmsystemen van Varel Security zijn altijd voorzien van een back-up batterij en blijven werken bij stroomuitval. Zo garanderen we de veiligheid van je geliefden en je dierbare bezittingen.

Ja, het jaarlijks onderhoud van je alarmsysteem is wettelijk verplicht en essentieel voor de betrouwbaarheid en effectiviteit van je beveiliging. Dit onderhoud zorgt ervoor dat je systeem voldoet aan de INCERT-vereisten, continue bescherming biedt tegen inbraak, de kans op valse alarmen minimaliseert en optimaal functioneert tijdens een inbraakpoging.

Voor meer gedetailleerde informatie over het jaarlijks onderhoud van je alarmsysteem, bezoek onze blog.

Ja dat is mogelijk, het beschermen van uw bezit en welzijn is onze prioriteit. Onze alarminstallaties staan altijd alert, net als onze technische experts die er dag en nacht op toezien. Hierdoor kunnen ongewenste indringers het systeem niet onklaar maken wanneer het uitgeschakeld is. Elke component van de installatie, inclusief bekabeling, wordt continu bewaakt voor een optimale beveiliging.

Onze pet-friendly detectoren zijn speciaal ontworpen om onderscheid te maken tussen menselijke bewegingen en die van huisdieren. Ze kunnen de aanwezigheid van huisdieren tot een gewicht van 20 kg negeren.

De prijs van een alarmsysteem is maatwerk en hangt af van het project. De oppervlakte en structuur van je woning, de activiteiten die je beoefent en de omgevingsfactoren bepalen allemaal hoe je woning beveiligd moet worden.

Wil je liever concreet een getal met een euroteken ervoor? Dat kan zeker. Onze adviseurs komen bij je langs en maken een vrijblijvende offerte op maat van je beveiligingsnoden.

Geïntegreerde beveiliging

Ja, dat gaat. Bij Varel Security voorzien we namelijk systemen waarbij brandbeveiliging en inbraakbeveiliging hand in hand gaan. Onze professionele alarmsystemen bieden je bedrijf bescherming en zijn uit te breiden met branddetectie en handdrukknoppen. Omdat deze gekoppeld worden aan je centraal alarmsysteem, word je bij afwezigheid verwittigd van inbraak of brand in je bedrijf.

Op die manier ben je maximaal beschermd en verhoog je de brandveiligheid en inbraakveiligheid van je bedrijf en je medewerkers. Benieuwd naar de mogelijkheden en een prijs op maat van jouw bedrijf? Onze beveiligingsadviseurs helpen je graag verder.