Varel Alarmgroup oude gebouw

Het verhaal achter ons succes

Duik met ons mee in de rijke geschiedenis van Varel Security en sta even stil bij enkele mijlpalen uit ons verleden.

1965 | Oprichting

Onze geschiedenis begint in ‘65: Albert J. Bausch richt Varel op en produceert aanvankelijk printplaten.

Wist je dat.. Varel is afgeleid van Variabele Elektronica? Dit vanwege de sector waarin we nog steeds actief zijn.

1974 | Varel Alarm

Varel Alarm wordt opgericht door Frans Lekanne in Hasselt. Hier ontstaat de liefde voor beveiliging die we op de dag vandaag nog steeds met ons meedragen.

Wist je dat.. Aritech geïntroduceerd werd als merknaam voor alarmsystemen van Varel Alarm? Aritech splitst later op en groeit uit tot een bekende leverancier van beveiligingssystemen in de Europese veiligheidsindustrie.

1991 | Genkersteenweg

Varel Alarm verhuist vanwege voortdurende groei naar een nieuw gebouw op de Genkersteenweg in Hasselt. Veel van onze klanten en collega's vertellen hier nog menig verhaal over.

24 jaar later verhuizen we naar onze huidige hoofdzetel in de Veldstraat te Hasselt.

2019 | Varel Security

In 2018 stappen de huidige zaakvoerders Ben Fortan en Joachim Battheu mee in Varel Alarm. Ben nam eerder Be Smart Security en Pro Biometrics in Deinze over. Een jaar later fuseren Be Smart Security en Varel Alarm: uit de fusie ontstond Varel Security.

2021: overname Lares

In 2021 breidde Varel Security verder uit met de overname van Lares. Lares BV, opgericht in 2003, had meer dan 17 jaar ervaring in de beveiligingssector en bestond uit 27 medewerkers. Lares nam eerder Alco Systems, G&D Security en Degelek over.

2022: HELP Security

Een jaar na de overname van Lares breidt Varel Security verder uit met een nieuwe samenwerking. HELP Security, gelegen in Doornik en bestaande uit 10 medewerkers was sinds 2004 een gevestigde waarde op Waals grondgebied. Varel Security wilt met deze samenwerking de positie in het Franstalige landsgedeelte opschalen en versterken.

2022: TIM Security

In augustus 2022 kondigde Varel Security de samenwerking met TIM Security aan. Anthony, zoon van oprichter Alain Detienne, stapt als aandeelhouder mee in het verhaal van Varel Security.