Beveiligingsadviseur op klantbezoek bij particuliere klant binnen de woning aan de tafel

Klantenzone

Welkom in de klantenzone. Hier kan je handleidingen en relevante documenten bekijken. Heb je nog een vraag of opmerking? We helpen je graag verder.

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Bij het installeren van je buitencamera's, moet je altijd aandacht geven aan de regels die binnen jouw stad gelden voor het filmen aan de buitenkant van een gebouw. Vaak mag er vanwege juridische privacy niet of slechts beperkt gefilmd worden. Onze Varel Security experts zijn op de hoogte van de meest recente wetgeving en helpen je hier graag mee verder.

In Belgïe ben je wettelijk verplicht om aangifte te doen van je camerabewaking. Als je een bewakingscamera plaatst, dan moet je de politiediensten daarvan op de hoogte brengen. Op de website www.aangiftecamera.be kun je gratis een aangifte indienen.

Eerst de eerste vraag: een brandpreventieverslag is een document waarbij advies gegeven wordt op basis van een brandweercontrole. Deze controle gebeurt op basis van een dossier, zoals de bouwplannen of na een inspectie ter plaatse op een site of een constructie.

Dit brandpreventieverslag is nodig:

  • in het kader van een subsidie aanvraag;
  • om attesten af te leveren;
  • om een vergunning voor het bouwen, verbouwen of uitbaten te krijgen;
  • om een instelling te sluiten;
  • om bepaalde acties te nemen om de brandveiligheid van je bedrijf te verbeteren.

Handleidingen

Relevante links

Persoonlijk advies op maat nodig?

Een Varel Security-adviseur komt graag bij je langs voor een gratis veiligheidsanalyse. Heb je een vraag of probleem voor ons? We helpen je met veel plezier verder.