Beveiligingsadviseur van Varel Security met klant aan de tafel

Brandbeveiliging voor woningen

Bij brand telt elke seconde. Daarom is een brandalarm onmisbaar om je gezin en je woning te beschermen. Hoe zit het met jouw brandveiligheid?

Vraag je offerte aan

In België zijn er jaarlijks 20.000 woningbranden, waarvan heel wat met dodelijke afloop. Een brand betekent directe menselijke en materiële schade, én indirecte schade. Want de waardevolle eigendom en goederen die je verliest, voel je vaak maanden later nog.

De oplossing? Betrouwbare branddetectie. Als de brand snel ontdekt wordt, is er meer tijd om iedereen in veiligheid te brengen en de schade te beperken. En ja, het is enorm belangrijk dat je op je brandalarm kan vertrouwen op de cruciale momenten. Net daarom moet je brandbeveiliging grondig geconfigureerd en zorgvuldig geïnstalleerd worden. Hiervoor mag je rekenen op de ervaring en kennis van ons ervaren team.

Wij maken jouw woning brandveilig

Met de nieuwste technologie. Zo krijg je een betrouwbaar brandalarm op maat van je woning. En hoe groot of klein dan ook, je geliefden zijn maximaal beschermd. Bovendien zijn wij BOSEC gecertificeerd, dit wilt zeggen dat we aan de hoogste kwaliteitscriteria voor brandbeveiliging voldoen.

Ontdek hoe onze brandbeveiliging je leven kan redden.

Snelle en accurate detectie

Een goede brandbeveiliging? Die begint bij de juiste detectie. Hoe eerder een brandrisico wordt opgespoord, hoe meer tijd er is om je geliefden in veiligheid te brengen.

Daarom plaatsen wij kwaliteitsvolle rookmelders die elke brand direct in de kiem smoren. Zodra er rook wordt opgemerkt, stuurt onze rookmelder direct de alarmering aan. Zo kan jij op beide oren slapen.

Koppeling met je alarmsysteem

Je verkleint de kans op een woningbrand door de schade te vroegtijdig beperken. Dat is het nut van onze rookmelders, die sinds 2021 verplicht zijn in alle (huur)woningen en studentenkamers. Kies voor een goede opvolging en koppel je rookmelders aan je (bestaand) alarmsysteem.

Het grootste voordeel van deze koppeling? Bij brand gaan niet alleen de sirenes af, maar wordt ook de brandweer automatisch gecontacteerd. Hoe? Omdat je systeem aangesloten is op een permanent bemande meldkamer. Gevolg: altijd een efficiënte opvolging ook als er niemand thuis is.

Waarom kies je voor Varel Security?

 • Je kan rekenen op kennis en ervaring.
  In 45 jaar installeerden we meer dan 2.100 brandalarmen bij woningen verspreid over heel België.
 • Je mag een optimale klantendienst verwachten.
  Ons interventieteam helpt jou en je gezin 24/7 snel en efficiënt.
 • Je krijgt de beste afwerking.
  Onze high-end brandalarmen verwerken we naadloos in en rond je woning.
 • Je probleem wordt opgelost.
  Ons team van 115 specialisten vindt voor elk beveiligingsvraagstuk een oplossing.
Wij waren zeer tevreden over de laatste interventie. De vriendelijke monteur was heel servicegericht, heeft het systeem gecheckt, keek na of de batterijen nog in orde waren en gaf aan dat we nog verder konden tot het volgend onderhoud. Hij drong ook niet aan op onnodig bijkomend onderhoud. Heel aangenaam om op die manier samen te werken.
Nick V.

Veelgestelde vragen over brandbeveiliging

De prijs van een branddetectie systeem is maatwerk en hangt af van het project. De oppervlakte en structuur van je woning en de omgevingsfactoren bepalen allemaal hoe je woning beveiligd moet worden.

Wil je liever concreet een getal met een euroteken ervoor? Dat kan zeker. Onze adviseurs komen bij je langs en maken een vrijblijvende offerte op maat van je brandbeveiligingsnoden. Zo kom je zeker niet voor ver(r)assingen te staan.

Het installeren van kwaliteitsvolle brandbeveiliging draagt bij aan de veiligheid van je geliefden. Ook schade aan je woning, de inboedel en je buren kan door een vroegtijdige detectie van een brand zoveel mogelijk worden beperkt.

Als dat al geen reden genoeg is, is het ook wettelijk verplicht dat iedere woning verplicht is van rookmelders. Als je geen rookmelder(s) in je woning hebt, riskeer je dat je woning ongeschikt verklaard kan worden.

Onze beveiligingsadviseurs raden aan om minimum één rookmelder per verdieping en één per slaapkamer of slaapgedeelte te installeren. Rookmelders kunnen gevoelig zijn voor stoom uit een keuken en stoom uit een badkamer. Daarom is het belangrijk dat je rookmelders grondig geconfigureerd en zorgvuldig geïnstalleerd worden. Hiervoor kan je rekenen op de ervaring en kennis van onze experts.

Blogs over brandbeveiliging