Beveiligingstechnieker plaats rookmelder bij bedrijf

Branddetectie

Een goede brandbeveiliging? Die begint bij de juiste detectie. Daarom plaatsen we de efficiëntste detectoren die elke brand direct.. in de kiem smoren.

Vraag je persoonlijke offerte aan

Branddetectie is één van de belangrijkste delen van je systeem voor brandbeveiliging. En dat is logisch, want de beste manier om brandschade te voorkomen is snelle en accurate detectie. Zowel overdag als ‘s nachts.

Hoe eerder een brandrisico wordt opgespoord, hoe meer tijd er is om veilig te evacueren en beperkende maatregelen in te schakelen. Daarom bepalen onze experts de beste (combinatie van) detectiemethodes om je bedrijf effectief en efficiënt te beveiligen.

Rookmelders

De componenten van de rookmelder (of puntdetector) analyseren de omgevingslucht om rook op te sporen. Dat detecteren ze via een kleine optische cel waar een lichtstraal doorheen gaat. Is de omgevingslucht schoon? Dan wordt de straal niet verstoord.

Maar zodra er rook de atmosfeer binnendringt, wordt de straal aangepast. Resultaat: de rookmelder reageert op deze variatie in het lichtsignaal en stuurt de alarmering aan.

Handrukknoppen

Deze detectoren vind je in bijna elk gebouw. Ze worden manueel bediend door je personeel of jezelf. Druk je de knop in, dan stuurt de detector een signaal naar je alarmering.

Beamdetectoren

Beamdetectoren zijn geschikt om grote en hoge oppervlaktes brandveilig te maken. Denk maar aan grote logistieke gebouwen, hangars en magazijnen. Via een zender en ontvanger kan deze detectoren met infraroodbarrières een lengte van 100 à 200 meter bewaken. Dus je betaalt minder aan kabels en de beamdetectoren zijn.

Aspiratiedetectoren

Een aspiratiedetectiesysteem werkt via geperforeerde buizen waarin lucht wordt aangezogen. Die wordt vervolgens in een rookkamer geanalyseerd. Het is een een heel fijngevoelige detectie die kan gebruikt worden in plaatsen waar beamdetectoren verstoord worden door bijvoorbeeld heftrucks.

Thermische detectiekabels

Thermische kabels meten via temperatuursensoren of het brandt of niet. Ze worden vooral toegepast op plaatsen waar andere branddetectie faalt, zoals koude en vochtige ruimtes of stoffige, rokerige omgevingen.

Een thermische kabel is makkelijk te installeren, want je hebt weinig inbouwruimte nodig. De ideale oplossing voor garages of fabrieken.