Brandcentrale binnen in bedrijfsgebouw

Brandcentrale

Je brandcentrale is het hart en brein van je brandbeveiliging. In deze centrale unit komen alle signalen samen van je rook- en brandmelders, handdrukknoppen en andere sensoren. Het helpt je - ook letterlijk - uit de brand.

Vraag een offerte aan

Correcte brandbeveiliging redt levens. Zo simpel is het. Want als een detector de brandcentrale alarmeert, dan stuurt die direct sirenes, deurmagneten, rookkoepels en andere belangrijke systemen aan.

Daarom laat je het hart van je brandbeveiliging best door een ervaren vakman plaatsen. Geen wonder dat onze klanten op de meer dan 45 jaar ervaring van Varel Security vertrouwen. In al die jaren bouwden we diepgaande expertise op in het ontwikkelen en implementeren van betrouwbare en schaalbare oplossingen voor brandbeveiliging.

Hoe we jouw brandveiligheid verzekeren? Met de nieuwste technologische ontwikkelingen en door de lat hoger - nee, nog hoger - te leggen. Enkel zo kunnen we betrouwbare installaties opleveren die uiterst flexibel zijn. Dus groot of klein bedrijf, onze brandcentrales zorgen voor de maximale bescherming van je mensen en goederen.

Overtuigd van een brandcentrale in je bedrijf? Dan heb je twee opties: een conventioneel of een analoog systeem.

Conventionele brandcentrale

Een conventionele brandcentrale geeft aan dat er in je pand brand of een ander ‘incident’ is. Waar exact? Dat kan deze brandcentrale je niet vertellen. Dit systeem is dus vooral voor kleinere handelszaken en bedrijven waar maar een beperkt aantal ruimtes zijn.

Het grote voordeel is dat een conventionele brandcentrale goedkoper is dan een analoog systeem. De nadelen? Het vindt de locatie van de brand niet direct, en dit systeem wordt minder en minder geplaatst.

Analoge brandcentrale

Hierbij heeft elke vorm van detectie, drukknoppen, sirenes … een uniek adres in het systeem. Zo kan deze analoge brandcentrale je exact vertellen waar het precies brandt in je bedrijf. Je ziet de exacte locatie op een grafische visualisatie.

Het is dus preciezer, maar ook duurder. Hoewel, deze systemen worden vaak economisch aantrekkelijker dankzij de mogelijke besparingen op kosten van de kabels.