Beveiligingstechnieker plaatst inbraakdetectie bij bedrijf

Waarom kiezen voor een alarmsysteem met incert kwaliteitslabel?

Het incert label biedt bedrijven en particulieren de garantie dat ze in zee gaan met een ervaren installateur én dat deze uitsluitend goedgekeurde kwaliteitssystemen en -onderdelen plaatst.

Vraag je offerte aan

Een alarmsysteem biedt alleen voldoende bescherming tegen inbraken wanneer het voldoet aan een aantal kwaliteitseisen. Sinds een tiental jaar bestaat het INCERT-kwaliteitslabel. Dit label biedt bedrijven en particulieren de garantie dat ze in zee gaan met een ervaren installateur én dat deze uitsluitend goedgekeurde kwaliteitssystemen en onderdelen plaatst.

Alleen met deze dubbele garantie – een vakkundige installatie én kwaliteitsproducten – geniet je de bescherming die je als particulier of bedrijf verwacht en verdient.

Voorwaarden voor installateurs

Installateurs die over het INCERT-label beschikken, voldoen aan een lange lijst van voorwaarden. Deze installateurs mogen alleen INCERT-gecertificeerde alarmsystemen plaatsen. De systemen moeten worden geïnstalleerd volgens de regels van de kunst in overeenstemming met gedetailleerde INCERT-lastenboeken. Klanten mogen verder rekenen op objectieve en betrouwbare informatie over de verschillende alternatieve systemen en mogelijkheden.

Dit alles wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke controleorganisaties.

Gecertificeerde installateurs starten hun advies steeds vanuit een grondige risicoanalyse en de bepaling van een risicoklasse. Deze analyse brengt de risico’s helder in kaart, waardoor een gefundeerd en objectief advies kan worden opgesteld voor het aangewezen alarmsysteem.

Verschillende risiconiveaus

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende klassen die elk voor een specifiek inbraakrisico staan. Voor elke klasse is een bepaald niveau van inbraakbeveiliging aangewezen. Ook verzekeringsmaatschappijen gebruiken deze klassering.

  • Niveau 1: woning met laag risico
  • Niveau 2: woning met verhoogd risico
  • Niveau 3: diamantairs, juweliers, winkels met luxegoederen,…
  • Niveau 4: banken, munitiedepot, wapenopslag,…

Geld besparen met de verzekeringspremies

Kiezen voor INCERT betekent niet alleen kiezen voor kwaliteit, je kan er ook geld mee besparen. Verzekeringsmaatschappijen kennen en erkennen INCERT. Daardoor keuren ze sneller de genomen veiligheidsmaatregelen goed en geniet u mogelijks van kortingen op de premies voor de diefstalverzekering. Ook de verzekeringsmaatschappijen weten dat een INCERT-installatie geplaatst door een gecertificeerde installateur de beste bescherming biedt.

Varel Security beschikt over het INCERT-kwaliteitslabel en plaatst alleen INCERT goedgekeurde alarmsystemen. Contacteer ons hier voor meer informatie of een vrijblijvende risicoanalyse ter plaatse.

Meer blogartikels

20220819 yappa varel security WEB 587
Voor woningen
Voor bedrijven
Alarmsystemen

Jaarlijks onderhoud van je alarmsysteem

Ontdek in onze blog waarom het cruciaal is om je alarmsysteem te onderhouden, welke voordelen het biedt en hoe wij ervoor zorgen dat je systeem altijd up-to-date en functioneel blijft.

Beveiligingstechnieker plaatst bekabeling beveiliging bedrijf
Voor woningen
Voor bedrijven
Alarmsystemen

Bekabelde versus draadloze beveiliging

Bekabelde of draadloze beveiliging, welke is het beste? Duik met ons mee in deze blog en vind de perfecte match voor jouw woning of bedrijf.

Onheilspellende inbreker in donkere straat onder lamp
Voor woningen
Alarmsystemen

Wat te doen na een inbraak?

Ze hebben ingebroken, wat nu? Wij goten de stappen die je moet ondernemen in een duidelijk stappenplan.