Het uitbaten van een horecazaak is druk, stresserend en hard werken. Dag in dag uit ben je bezig met het soigneren van je klanten om deze een optimale beleving aan te bieden in je restaurant, bar of brasserie.
Je horecazaak bestaat uit een constante in- en uitstroom van mensen. Heel de dag door heb je het gevoel dat je ogen tekort komt om overal een oogje in het zeil te houden. En het is aan de ene kant meer dan logisch dat je geen tijd hebt om de veiligheid van je pand te waarborgen, maar aan de andere kant ook heel jammer. Een dief steelt in een horecazaak in een mum van tijd heel wat waardevolle spullen zonder dat iemand zich er bewust van is.
Brandjes blussen vermijden
Naast camerabeveiliging en alarmsystemen is het ook belangrijk om goede brandbeveiliging te voorzien voor je horecazaak.
Baat je een kleine horecazaak uit? Dan volstaan autonome rookmelders. Indien je uitbater bent van een grote horecazaak, dan kan je beroep doen op een automatische branddetectie met manuele ontruiming.
We lijsten even de verschillende mogelijkheden op die je hebt voor het beschermen van je zaak tegen branden:
- Pictogrammen om de nooduitgang aan te duiden.
- Brandblusapparaten op tactische plaatsen.
- Nood- en paniekverlichting om vluchtroutes aan te geven.
- Anti-panieksloten die ervoor zorgen dat uitgangen niet afgesloten zijn bij brand.
- Branddeuren om de compartimentering bij brand te vrijwaren.
Conclusie
Als je de trotse uitbater bent van een horecazaak, raden we je ten stelligste aan om jezelf en je klanten te beschermen met een beveiligingssysteem op maat. Kies voor een combinatie van brand-, camera- en inbraakbeveiliging zodat je 100% beveiligd bent.