Binnenkant Cafe Beveiliging

Waarom in de horeca beveiliging onmisbaar is

Het uitbaten van een horecazaak is druk, stresserend en hard werken. Dag in dag uit ben je bezig met het soigneren van je klanten om deze een optimale beleving aan te bieden in je restaurant, bar of brasserie.

Je horecazaak bestaat uit een constante in- en uitstroom van mensen. Heel de dag door heb je het gevoel dat je ogen tekort komt om overal een oogje in het zeil te houden. En het is aan de ene kant meer dan logisch dat je geen tijd hebt om de veiligheid van je pand te waarborgen, maar aan de andere kant ook heel jammer. Een dief steelt in een horecazaak in een mum van tijd heel wat waardevolle spullen zonder dat iemand zich er bewust van is.

Camerabeveiliging en een alarmsysteem voor je horecazaak

Camerabeveiliging en alarmsystemen zijn complementair aan elkaar in je horecazaak. Wanneer je zaak gesloten is, biedt een alarmsysteem de ideale bescherming. Camerabeveiliging geeft je rugdekking op het moment dat je zaak geopend is en er een constant verloop van klanten plaatsvindt.

Wanneer je op het einde van de dag doorhebt dat er iets gestolen is, kan je eenvoudig je camerabeelden raadplegen.

Bescherm niet alleen jezelf, maar ook je klanten

Als horeca uitbater staat of valt je zaak met je klanten. Vandaar is het belangrijk om een gevoel van veiligheid te creëren in je restaurant of bar. Wanneer mensen weten dat er camerabewaking aanwezig is, zullen ze zich veel meer op hun gemak voelen.

Moest er dan iets gebeuren, kan je ook weer heel eenvoudig de camerabeelden raadplegen om benarde situaties uit te klaren.

Brandjes blussen vermijden

Naast camerabeveiliging en alarmsystemen is het ook belangrijk om goede brandbeveiliging te voorzien voor je horecazaak.

Baat je een kleine horecazaak uit? Dan volstaan autonome rookmelders. Indien je uitbater bent van een grote horecazaak, dan kan je beroep doen op een automatische branddetectie met manuele ontruiming.

We lijsten even de verschillende mogelijkheden op die je hebt voor het beschermen van je zaak tegen branden:

  • Pictogrammen om de nooduitgang aan te duiden.
  • Brandblusapparaten op tactische plaatsen.
  • Nood- en paniekverlichting om vluchtroutes aan te geven.
  • Anti-panieksloten die ervoor zorgen dat uitgangen niet afgesloten zijn bij brand.
  • Branddeuren om de compartimentering bij brand te vrijwaren.

Conclusie

Als je de trotse uitbater bent van een horecazaak, raden we je ten stelligste aan om jezelf en je klanten te beschermen met een beveiligingssysteem op maat. Kies voor een combinatie van brand-, camera- en inbraakbeveiliging zodat je 100% beveiligd bent.

Meer blogartikels

20220819 yappa varel security WEB 587
Voor woningen
Voor bedrijven
Alarmsystemen

Jaarlijks onderhoud van je alarmsysteem

Ontdek in onze blog waarom het cruciaal is om je alarmsysteem te onderhouden, welke voordelen het biedt en hoe wij ervoor zorgen dat je systeem altijd up-to-date en functioneel blijft.

Beveiligingstechnieker plaatst bekabeling beveiliging bedrijf
Voor woningen
Voor bedrijven
Alarmsystemen

Bekabelde versus draadloze beveiliging

Bekabelde of draadloze beveiliging, welke is het beste? Duik met ons mee in deze blog en vind de perfecte match voor jouw woning of bedrijf.