Koppel met kinderen op vakantie aan zee

Beveilig je woning tijdens je vakantie

Plan je een vakantie? Laat de beveiliging van je huis niet aan het toeval over. Ontdek hoe je je woning effectief kunt beschermen terwijl je weg bent.

Vraag je offerte aan

Vertrek jij binnenkort op vakantie? Laat je huis dan beveiligd achter! Zo kan je met een gerust hart op vakantie vertrekken en écht zorgeloos genieten. Je huis correct beveiligen is echter niet meteen de makkelijkste opdracht. Wij maken het alvast een stuk overzichtelijker met volgende checklist.

Het stappenplan

1. Doe een aanvraag voor vakantietoezicht bij de politie.

Wanneer je een aanvraag doet komen de interventieploegen of wijkinspecteurs regelmatig bij je langs om een oogje in het zeil te houden. Bij enig probleem of onregelmatigheid wordt de door jou opgegeven contactpersoon verwittigd om zo snel mogelijk de nodige maatregelen te treffen. Na de controle laat de politie steeds een groen kaartje achter met de datum en uur van controle. Zo weet je wanneer en hoe vaak de politie is langsgekomen. Vraag hier je vakantietoezicht aan.

2. Schakel je buren of familie in.

Vraag hen de brievenbus regelmatig leeg te maken en de gordijnen of rolluiken open en dicht te doen. Zo geef je het huis een bewoonde indruk.

3. Schaf tijdschakelaars aan.

Door ’s avonds wat licht te laten branden zullen dieven minder snel geneigd zijn bij je in te breken.

4. Laat je huis niet te netjes achter.

Door bijvoorbeeld wat (goedkope) spullen te laten rondslingeren zoals wat papieren, een glas of een krant valt het minder hard op dat je huis een bepaalde tijd onbewoond is.

5. Let op met je sleutels

Leg je sleutels niet op een plek waar dieven makkelijk aan kunnen.

6. Plaats een slot op je tuinhuis.

Veelal gebruiken inbrekers je tuingereedschap om bij je binnen te geraken. Laat ook zeker geen ladder staan die ze eventueel zouden kunnen gebruiken.

7. Let op met wat je op Facebook of Instagram post.

Ook inbrekers zitten op sociale media. Wanneer ze jouw leuke vakantiekiekjes opmerken is je naam snel gelinkt aan een adres.Wacht daarom best even met je foto’s te delen tot je terug thuis bent.

8. Zorg voor een goed anti-inbraaksysteem

De beste manier om inbraak te voorkomen is een goed alarmsysteem. Inbrekers zullen nooit een woning trachten binnen te dringen wanneer ze zien dat er een goed anti-inbraaksysteem geplaatst is. Wordt er toch een poging gedaan kan u rekenen op onze meldkamer die 24/24 paraat staat. Met een goed alarmsysteem kan u dus steeds met een gerust hart genieten van uw vakantie.

Persoonlijk advies op maat je van woning?

Wij hopen dat je hiermee al een pak verder bent in het beveiligen van jouw woning. Nog steeds niet het gevoel dat jouw woning 100% beveiligd is? Neem gerust eens contact op voor een vrijblijvende offerte.

Meer blogartikels

20220819 yappa varel security WEB 587
Voor woningen
Voor bedrijven
Alarmsystemen

Jaarlijks onderhoud van je alarmsysteem

Ontdek in onze blog waarom het cruciaal is om je alarmsysteem te onderhouden, welke voordelen het biedt en hoe wij ervoor zorgen dat je systeem altijd up-to-date en functioneel blijft.

Gezin-in-brandveilige-woning
Voor woningen
Brandbeveiliging

Maak je woning brandveilig met deze handige checklist

Elke minuut telt als het gaat om brandveiligheid in je woning. Deze blog is je gids naar een veiliger thuis, met een uitgebreide brandpreventie checklist en tips om brandgevaar te verminderen.

Beveiligingstechnieker plaatst bekabeling beveiliging bedrijf
Voor woningen
Voor bedrijven
Alarmsystemen

Bekabelde versus draadloze beveiliging

Bekabelde of draadloze beveiliging, welke is het beste? Duik met ons mee in deze blog en vind de perfecte match voor jouw woning of bedrijf.