Beveiligingstechnieker op ladder onder sirene van Varel Security

Alarmering voor bedrijven

Er is niks efficiënter dan een sirene met een ingebouwd anti-sabotagesysteem dat potentiële inbrekers betrapt en afschrikt.

Vraag je offerte aan

Wat is alarmering? Daarmee bedoelen we de sirene of het geluid dat inbrekers afschrikt wanneer je alarmsysteem afgaat door detectie of inbraak.

Alarmering is dus belangrijk om twee redenen: het alarmeert jou en de hulpdiensten, én het schrikt de inbrekers af. Er zijn verschillende soorten alarmering, zoals een buitenalarm met sirene, een binnensirene en een stil alarm. Daar gaan we hieronder dieper op in.

Nu, waarom zou je voor Varel Security kiezen? Dan ben je zeker van een goed, kwalitatief en persoonlijk alarmsysteem waarbij foute alarmering veel minder voorkomt. Hoe dat komt? Omdat we bij Varel Security meestal voor bedrade alarmsystemen kiezen: kwalitatief en betrouwbaar. We hangen je alarmering ook hoog genoeg zodat inbrekers er niet aan kunnen.

Kortom, voor inbraakbeveiliging waar je op kan rekenen, is expertise nodig. Net daarom komt een gekwalificeerde plaatser met jaren ervaring je alarmering ophangen en kwalitatief afwerken. Zo kan jij gewoon gerust zijn en doen waar jij en je bedrijf goed in zijn.

Buitensirene

Logischer dan dit wordt het niet: een buitenalarm met sirene is een sirene die je buiten ophangt en die alarmeert na de aansturing van de centrale unit. Een buitensirene is ook voorzien van een flitslicht en geeft visuele indicatie voor bewoners en de omwonenden.

Binnensirene

Een binnensirene werkt op twee manieren: ze signaleert je en belet de inbreker om verder schade te veroorzaken. De sirene maakt zoveel lawaai dat indringers niet eens verder kunnen werken. Plus, de inbreker wordt ongerust over wat de verdere stappen van het alarmsysteem zijn.

Stil alarm

Een stil alarm werkt zonder sirene. Het verwittigt de meldkamer zodat die de hulpdiensten kunnen inschakelen. En ook de sleutelhouder wordt gebeld om vals alarm uit te sluiten. Dit alarm kan beter werken bij een afgelegen bedrijfsterrein of als ‘overval alarm’ via een paniekknop. Zo doet de overvaller geen gekke dingen en worden de hulpdiensten voorzichtig gewaarschuwd.

Andere onderdelen van alarmsystemen

Inbraakcentrales

Geeft een van je detectoren een signaal of storing? Dan wordt dit gecontroleerd en verwerkt door je inbraakcentrale.

Inbraakklavieren

De toegang tot je alarmsysteem en je woning. Een kwalitatief inbraakklavier is een onmisbaar deel van je beveiligingssysteem.

Inbraakdetectie

Beveilig je bedrijf met een combinatie van onze inbraakdetectie en magneetcontacten, zo geef je inbrekers geen kans.