Wintertijd is inbrekerstijd bg
Wintertijd is inbrekerstijd

Elk jaar zien we in de donkerste maanden een stijging in het aantal inbraken. Maar hoe komt dat en wat kan je zelf doen om veilig te zijn tijdens de wintermaanden?

Vraag je offerte aan

De winter kan een mooie periode zijn. De gezellige tijd rond kerst, feesten met de familie en knusse dagen op de zetel. Helaas betekent winter ook hoogdagen voor inbrekers.

Wist je dat tijdens de wintermaanden inbraken stijgen met 63%? En dat een gemiddelde winterinbraak je gemiddeld 3.022 euro kost? De eindejaarsperiode is helaas een zeer winstgevende periode voor inbrekers.

Waarom zijn er meer inbraken tijdens de donkere maanden?

Tijdens de wintermaanden is het vroeger donker. Inbrekers slaan liefst snel en ongezien hun slag. In het donker zijn ze minder zichtbaar en kunnen ze gemakkelijker hun gang gaan.

Je bent tijdens de feestdagen ook vaker weg van huis. Inbrekers surveilleren je woning of bedrijf op voorhand en merken een lek in je beveiliging snel op. Als je van huis weg bent, slaan ze genadeloos toe.

Hoe kan je inbraak voorkomen?

We geven je graag enkele tips om inbraak in je woning of bedrijf te voorkomen.

  • Sluit je ramen en deuren. Deze zijn een vanzelfsprekend kwetsbaar punt in je woning of bedrijfspand. Magneetcontacten schrikken mogelijke dieven af.
  • Zorg dat je huis er altijd bewoond uitziet. Laat lichten branden of gebruik tijdschakelaars.
  • Maak goede afspraken met je buren. Zij kunnen controleren als er iets ongewoons gebeurt en eventueel jezelf en de hulpdiensten waarschuwen.
  • Verstop je sleutel niet onder de deurmat of bloempot. Op deze plaatsen zullen dieven eerst gaan kijken.

Investeer in een sterk beveiligingssysteem

Een goed beveiligingssysteem schrikt indringers af met een sirene én heeft een preventieve werking: inbrekers breken minder in snel in bij woningen en bedrijven met een professioneel alarmsysteem. Systemen voor inbraakbeveiliging verhogen ook de pakkans en bemoeilijken de toegang tot je woning.

Met onze camerabewaking hou je 24/7 een oogje in het zeil. Je kan op elk moment controleren wat er zich afspeelt in en rondom je woning.

Let wel op, bij minder kwalitatieve beveiligingssystemen gaan inbrekers ongestoord hun gang. Het is belangrijk dat je systeem grondig uitgedacht en geïnstalleerd wordt.

Persoonlijk advies op maat van je woning?

Een Varel Security-adviseur komt graag bij je langs voor een gratis veiligheidsanalyse. Zo tillen we de beveiliging van je woning naar een hoger niveau. Heb je een vraag of probleem voor ons? We helpen je met veel plezier verder.