IMG 9893

Varel Security verwelkomt jong talent van VTI Roeselare

Van een rondleiding tot praktijkbezoek, ontdek hoe Varel Security jong talent inzet en inspireert.

Contacteer ons

Duaal leren, de combinatie van werkplekleren en school, is de toekomst voor jongeren die een praktisch beroep ambiëren. Bij Varel Security weten we dat als geen ander. Daarom organiseerden we onlangs een bezoek van VTI Roeselare aan ons hoofdkantoor in Hasselt. Het doel: jong talent aantrekken en hen laten kennismaken met de vele mogelijkheden die de beveiligingssector biedt. Benieuwd naar het verloop van deze dag? Ontdek het in deze blog.

Donut underestimate the power of a good breakfast!

De dag begon met een stevig ontbijt om de leerlingen van VTI Roeselare goed voor te bereiden op hun dag bij Varel Security. Naast een gezonde portie energie was er ook tijd voor een korte introductie over wie we zijn en wat we doen. De leerlingen werden verdeeld in groepen en bezochten beurtelings alles wat wij voor hen in petto hadden.

Jong geleerd, veilig gedaan

Afwisselend kregen de verschillende groepen een beknopte presentatie over Varel Security. Hier kregen de leerlingen informatie over ons bedrijf, de beveiligingsdiensten die we aanbieden en onze visie op veiligheid. We lichtten ook de bedrijfscultuur en verschillende functies toe.

Daarnaast besteedden we bijzondere aandacht aan duaal leren en legden we uit hoe dit binnen Varel Security werkt en welke voordelen het biedt voor zowel studenten als ons bedrijf. We hopen studenten te inspireren om te kiezen voor een carrière in de beveiligingssector door hen praktijkervaring te bieden.

Plaatsbezoek bij Garage Paesmans

Een hoogtepunt van de dag was het praktijkbezoek aan Garage Paesmans. Hier konden de leerlingen verschillende beveiligingssystemen in de praktijk bekijken, waaronder geïntegreerde inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, camerabewaking en toegangscontrole.

Dit gaf de leerlingen een uniek inzicht in hoe Varel Security samenwerkt met klanten om op maat gemaakte beveiligingsoplossingen te bieden en hoe de verschillende componenten van onze beveiliging zijn geïnstalleerd en samenwerken om de garage te beschermen.

Exercise? I thought you said extra fries?

Een frietje, dat past er altijd in toch? Awel, dat dachten wij ook. Daarom trakteerden wij de leerlingen van VTI Roeselare op een heerlijke frietjes lunch. Zo konden ze met voldoening en hernieuwde energie aan de namiddag beginnen.

This is how we roll: de Dahua demobus

We kregen ook bezoek op wielen: de Demobus van Dahua kwam langs en gaf een leuke introductie in de nieuwste technologieën op het gebied van camerabewaking. De leerlingen konden zelf experimenteren met de verschillende functies van de camerasystemen en ontdekten hoe deze worden toegepast in de beveiligingssector.

Ze waren onder de indruk van de geavanceerde technologieën zoals gezichtsherkenning en bewegingsdetectie. Ze leerden ook hoe deze technologieën kunnen worden gebruikt om potentiële dreigingen te detecteren en te voorkomen. Speels en interactief leren, what more do you need?

Adios, amigos!

En zo kwam er een einde aan een dag vol inspiratie, nieuwe inzichten en vooral veel plezier. We hopen dat de leerlingen van VTI Roeselare net zo enthousiast zijn geworden over de beveiligingssector als wij. Wie weet zien we hen binnenkort wel als de nieuwe lichting beveiligingsexperts bij Varel Security.

Dankzij duaal leren kunnen studenten bij ons praktijkervaring opdoen en tegelijkertijd bijdragen aan ons bedrijf. We zijn ervan overtuigd dat deze aanpak de toekomst is voor jongeren die een praktisch beroep ambiëren.

Bedankt aan VTI Roeselare voor hun bezoek en we kijken ernaar uit om meer jonge talenten te inspireren om te kiezen voor een carrière in de beveiligingssector. En wie weet tot ziens bij Varel Security!

Geprikkeld door duaal leren?

Ben je benieuwd naar duaal leren en wil je graag praktijkervaring opdoen in de boeiende wereld van beveiliging? We helpen je graag verder, neem contact met ons op en ontdek je mogelijkheden.