Beveiligingsadviseur op afspraak in kantoor van klant

De fiscale voordelen van camerabewaking voor jouw onderneming

Investeren in beveiliging loont dubbel.

Vraag vrijblijvend je offerte aan

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf beter te beheren en te beschermen. Een belangrijk aspect daarvan is de beveiliging van je bedrijfsgebouwen. Maar wist je dat de overheid dit soort investeringen stimuleert door middel van fiscale voordelen? Ontdek alles wat je moet weten voor jouw bedrijf.

Investeringsaftrek voor camerabewaking

Wat houdt het in?

Als je als zelfstandige, KMO, of vrije beroeper investeert in de beveiliging van je bedrijfsgebouwen, kun je genieten van een bijkomende investeringsaftrek van 20,5%. Stel, je investeert €15.000 in een alarminstallatie of camerabewaking, dan krijg je een extra investeringsaftrek van €3.075. Dit bedrag mag je, naast de gewone afschrijving, extra in mindering brengen op je nettowinst.

Voordelen voor ondernemingen

De overheid stimuleert deze investeringen om bedrijven aan te moedigen hun gebouwen goed te beveiligen tegen inbraken, diefstal en overvallen. Een goede beveiliging voorkomt niet alleen financieel verlies, maar zorgt ook voor een veilige en zorgeloze werkomgeving voor je personeel.

Welke investeringen komen in aanmerking?


Voorwaarden voor verhoogde investeringsaftrek

  1. Het moet gaan om de aankoop van nieuw materiaal.
  2. De aannemer vermeldt op de factuur in welke beroepslokalen de werken zijn uitgevoerd en bevestigt de kwaliteitsvolle uitvoering.
  3. Je vult het formulier 'Investeringsaftrek' in en dient dit samen in met je belastingaangifte.
  4. Bewaar de factuur, de kwaliteitsverklaring, en het betalingsbewijs ter beschikking van de FOD Financiën.

Extra documentatie:

  • Voor alarmsystemen: een geschreven overeenkomst met een goedgekeurde alarmcentrale.
  • Voor camerasystemen: een attest dat aantoont dat de installatie correct is aangemeld bij de Privacycommissie.
Varel Security voldoet aan alle voorwaarden om te zorgen dat je maximaal kunt profiteren van de fiscale voordelen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.


Fiscale aftrek voor kosten van beveiligingsdiensten

Naast de investeringsaftrek kun je als zelfstandige, vrije beroeper of kleine vennootschap ook genieten van een 120% fiscale aftrek voor bepaalde beveiligingskosten. Dit omvat diensten door beveiligingsondernemingen en de kosten voor abonnementen op vergunde alarmcentrales. Voor deze extra 20% aftrek dien je wel aan de onaantastbaarheidsvoorwaarde te voldoen, vooral relevant voor kleine vennootschappen.

Persoonlijk advies op maat van je bedrijf?

Een Varel Security-adviseur komt graag bij je langs voor een gratis veiligheidsanalyse. Heb je een vraag of probleem voor ons? We helpen je met veel plezier verder.