1920 happy beautiful family on white beach having fun

Zorgeloos de zomer in met Varel Security

De zomer, een seizoen van zonneschijn en vakantieplannen, maar helaas ook een seizoen waarin het aantal inbraken toeneemt. Terwijl je je koffers pakt voor een welverdiende vakantie, zijn inbrekers klaar om toe te slaan. Maar waarom is dit zo en hoe kan je dit voorkomen?

Vraag je offerte aan

De zomer kan een heerlijke tijd zijn vol stranddagen, familiereünies en zwoele zomeravonden. Maar de vrijheid en vreugde die de zomer ons brengt, trekt ook ongewenste aandacht. Wist je dat inbraken in de zomermaanden met wel 48% stijgen? Terwijl je geniet van een cocktail op het strand, kunnen inbrekers jouw kostbaarheden stelen en een schaduw werpen over jouw vakantiegeluk.

Waarom zijn er meer inbraken in de zomer?

Inbrekers kennen geen vakantieseizoen. In feite is de zomer voor hen een hoogseizoen, net als voor jou.

In de zomer, wanneer mensen vaker op vakantie zijn of uitstapjes maken, worden huizen vaker leeg achtergelaten. En een leeg huis is een uitnodiging voor inbrekers. Ze hebben voldoende tijd om het terrein te verkennen, zwakke punten te vinden en toe te slaan zonder angst voor ontdekking.

Bovendien kunnen open ramen en deuren - vaak achtergelaten voor verkoeling in de zomerhitte - fungeren als een regelrechte uitnodiging voor inbrekers. Ze bieden een gemakkelijke en stille toegang tot je eigendommen.

Hoe kun je jezelf beschermen tegen inbraken?

Ook in de ontspannen zomerperiode is het essentieel waakzaam te blijven en je huis of bedrijf veilig te houden. Enkele simpele maatregelen kunnen hierbij al een groot verschil maken:

  • Voer routinecontroles uit: Controleer alle deuren en ramen voordat je vertrekt.
  • Maak gebruik van lichttimers: Installeer timers voor je lichten om de indruk te wekken dat er iemand thuis is.
  • Vraag hulp aan anderen: Vraag aan een buurman of vriend om een oogje in het zeil te houden.
  • Wees voorzichtig met het delen van je vakantieplannen of -activiteiten op social media. Dit kan potentiële inbrekers laten weten dat je huis onbeheerd is.
  • Overweeg professionele beveiliging: Voor optimale bescherming is een professioneel beveiligingssysteem onmisbaar.
Downloadable
10 tips om het risico op inbraak te voorkomen
We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy disclaimer.
Close-up van persoon die app van Varel Security op gsm gebruikt

Varel Security: jouw partner voor een zorgeloze zomer

Bij Varel Security begrijpen we dat veiligheid en gemoedsrust essentieel zijn voor een zorgeloze vakantie, of je nu op de witte zandstranden van de Bahama's ligt of ontspant in je eigen tuin. Daarom zijn onze uitgebreide beveiligingsoplossingen erop gericht om je te voorzien van ononderbroken veiligheid, waar je ook bent.

Onze beveiligingssystemen gebruiken de nieuwste technologie om je eigendommen 24/7 te bewaken. Van alarmsystemen tot camerabewaking, we hebben een breed scala aan oplossingen om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. En met onze professionele installatie en voortdurende ondersteuning, kun je erop vertrouwen dat je beveiliging in goede handen is.

Persoonlijk advies op maat van je woning?

Laat inbrekers je zomerpret niet bederven. Neem vandaag nog contact op met Varel Security en ontdek hoe we je kunnen helpen om je huis of bedrijf te beschermen tijdens de zomermaanden en daarna.