20220819 yappa varel security WEB 255

Investeringsaftrek voor beveiligingssystemen

Investeren in beveiliging loont dubbel.

Vraag vrijblijvend je offerte aan

Wist je dat een investering als zelfstandige, KMO of vrije beroeper in de beveiliging van je bedrijfsgebouwen extra fiscaal in rekening mag brengen? Zo geniet je van een bijkomende aftrek van 20,5 procent op de investering.

Een investering van 15.000 euro in een alarminstallatie of camerabewaking is op die manier al goed voor een bijkomende investeringsaftrek van 3.075 euro. Dit bedrag mag je – naast de gewone afschrijving van de investering – extra in mindering brengen op je nettowinst.

Met de extra investeringsaftrek stimuleert de overheid ondernemingen om hun bedrijfsgebouwen goed te beveiligen tegen een inbraak, diefstal of overval. Met een goede beveiliging voorkom je een financieel verlies door diefstal en je creëert een veilige, zorgeloze werkomgeving voor je personeelsleden.

Voor welke investeringen geniet je van een extra investeringsaftrek?

We lijsten hieronder onze elektronische beveiligingssystemen op waarvoor het fiscaal voordeel geldt:

Onder welke voorwaarden krijg je de verhoogde investeringsaftrek?

Een eerste voorwaarde is dat het moet gaan om de aankoop van nieuw materiaal. De aannemer die de beveiliging installeert, geeft op de factuur aan in welke beroepslokalen hij de werken uitvoerde. Daarbij legt hij een correcte verklaring af over de kwaliteitsvolle uitvoering.

Als ondernemer vul je in het aanslagjaar het formulier ‘Investeringsaftrek’ in. Dit dien je samen in met je belastingsaangifte. Het factuur en de kwaliteitsverklaring houd je samen met het betalingsbewijs ter beschikking van de FOD Financiën. Voor alarmsystemen voeg je nog extra het bewijs toe van een geschreven overeenkomst met een goedgekeurde alarmcentrale. Voor een camerasysteem voeg je een attest toe dat bewijst dat je de camera-installatie correct hebt aangemeld bij de Privacycommissie.

Varel Security voldoet aan alle noodzakelijke voorwaarden zodat jij als ondernemer bij een investering in camerabewaking, elektronische beveiliging of een alarminstallatie, geniet van de verhoogde investeringsaftrek. Contacteer ons gerust voor verdere informatie.