20220819 yappa varel security WEB 178

Leasing / flexibele formules

Je camerabewaking leasen of huren? Ontdek onze flexibele formules op maat van jouw bedrijf.

Vraag je persoonlijke offerte aan

Als je jouw bedrijfspand of bedrijf wilt beveiligen met camerabewaking, dan zijn er een aantal zaken waar je eerst op moet letten. Ten eerste het budget, maar denk ook goed na over hoe je jouw camerabewaking wilt financieren. Afhankelijk van je financiële situatie en investeringsbehoefte, kan Varel Security voor jou een flexibele formule ontwikkelen die met al deze factoren rekening houdt.

Als ondernemer - en gevestigd bedrijf met aanzienlijke investeringsperspectieven - kan je gebruik maken van onze leasing. Zo hoef je geen camerabewaking aan te kopen en kan je meer investeren in andere zaken.

Leasing gedurende 60 maanden

Dankzij onze leasingoplossing kan je de investering van je camerabewaking spreiden over een periode van 60 maanden. Na deze periode ben je volledig eigenaar van de aangekochte beveiligingsmaterialen.

Verder wordt jouw garantie gedurende deze periode uitgebreid. Leasing is naast camerabewaking ook mogelijk voor al onze andere materialen en oplossingen.

Let op voor schijn contracten

Pas op voor schijncontracten: in België zijn camerasystemen ook beschikbaar voor een aanzienlijk "klein" maandbedrag. Bij deze contracten kan het zomaar zijn dat je geen camerasysteem hebt gekocht en dat het eigenlijk gewoon een (meldkamer) contract voor videoverificatie is. Als je dit soort contract stopzet, heb je in feite ook geen camerabewaking meer.

Als je bij ons een contract afsluit ben jij de eigenaar van je camerabewaking. Je behoudt alle vrijheid om videobeelden naar de meldkamer van jouw keuze door te sturen. Of bijvoorbeeld naar je eigen gsm of tablet.

De fiscale voordelen van camerabewaking voor jouw onderneming

Investeringsaftrek voor camerabewaking

Wist je dat een investering als zelfstandige, KMO of vrije beroeper in de beveiliging van je bedrijfsgebouwen extra fiscaal in rekening mag brengen? Zo geniet je van een bijkomende aftrek van 20,5 procent op de investering.

Een investering van 15.000 euro in een alarminstallatie of camerabewaking is op die manier al goed voor een bijkomende investeringsaftrek van 3.075 euro. Dit bedrag mag je – naast de gewone afschrijving van de investering – extra in mindering brengen op je nettowinst.

Fiscale aftrek voor kosten van beveiligingsdiensten

Bepaalde beveiligingskosten zijn voor zelfstandigen, vrije beroepen en kleine vennootschappen voor 120% fiscaal aftrekbaar. Het betreft diensten geleverd door beveiligingsondernemingen, alsook de abonnementskosten voor aansluiting op een vergunde alarmcentrale. Voor de aftrek van deze extra 20% dient wel aan de onaantastbaarheidsvoorwaarde te worden voldaan indien het kleine vennootschappen betreft.